Модификация на филтърната кутия

air box mod CBR929RR

Модификацията се налага за да не влиза масло във кутията когато мотора е изправен на 12 часа при стънт. За целта се разкачат маркучите излизащи от цилиндровата глава и влизащи във филтърната кутия. Разбира се на отворите трябва да се затворят. За запушване на отворите за двата маркуча на филтърната кутия. Използвах два болта един 12мм и един 10мм. На 10-тката може да се сложи малко силикон или да се намотае изолирбанд. 12-ката я законтрих с гайка от вътрешната страна. виж снимките по долу.

Поставям тройника на маркучите. Този тройник е на цена от стотинки, така че е удачен вариант.

Този маркуч който е на снимката по долу отпада ( не се свързва никъде)

Тук вече е монтиран тройника.

Двата маркуча които влизат един срещу друг на калапана ги поставям пак по същия начин и на тройника тосест срещуположно. А другия го включвам в средата. Използвах цялата дължина на този маркуч и затова дойде отгоре, но като не го срязах така мога да си върна нещата в първоначалния си вид ако се наложи. Иначе ако се среже ще пасне по добре.

Клапана си остава включен и го напъхах дори обратно малко се бутат с тройника ама става.След модификацията на филтърната кутия мотора се промени в ниските обороти. Показаната модификация е за Honda CBR 929 RR , но с важи и за Honda CBR F4i .

автор : С. Стефанов

Статията е написана с образователна цел и не се препоръчва да се прави в домашни условия.Сайта не носи отговорност за повреди причинени в следствие на прочетеното!