Палене на гума (burnout)

Палене на гума (burnout)

Едва ли има някой ,който да не е опитвал поне веднъж да превърти задната гума . Все пак този номер си има свойте тайни и разновидности. Превъртането на гумата когато сте стъпили до мотора с двата крака е най лесния вариант от всички. Следващото по трудност е да го завъртите в кръг като сте слезли от мотора .По атрактивно и по- трудно е когато се прави бърнаут в кръг но вие сте върху мотора стъпили на степенките, или пък седнали на резервоара.За по - атрактивно може да се пусне лявата ръка и да се изпълняват номерата с една ръка. Да започнем с най-лесния вариант. Необходимо е да стъпите здраво на асвалта,
като преди това сте включили на първа предавка. Натискате предната спирачка като същевременно пренасяте тежеста си върху кормилото. Подавте газ и отпускате съединителя като държите натисната предната спирачка. Щом усетите гумата да превърта можете да подавате или отнемате газ зависи от това дали искате да унищожите задната гума или не.
За да го завъртите в кръг като сте застанали до него става по същия начин като предния метод само, че е необходимо да наклоните леко мотора към себе си и след това палите гумата. Щом започне да превърта започвате да го бутате настрани с тялото си. Внимавайте само да не го изпуснете.Стигнахме и до по трудния вариант - стъпили върху мотора. За да превъртим гумата в този случай, започваме движейки се бавно с мотроа натискате съединителя подавате газ в следващия момент натискаме предната спирачка. Щом предните амортисьори се свият отпускаме съединителя като същевременно пренасяме тежестта на тялото си напред към кормилото. Веднъж започнала да превърта задната гума отпускате леко предната спирачка така мотора започва да се движи напред. За да направите така наречената метла, правите всичко описано по горе като след започването на превъртането на задната гума и движението в права посока, накланяте леко тялото си в дясно и завъртате кормилото в ляво. Това ще накара мотора да се завърти в посока на часовниката стрелка. За да го завъртите в другата посока, трябва да наклоните тялото в ляво а кормилото се завърта в дясно. Трябва да контрирате постоянно с кормилото ту в едната посока ту в другата за да подържате баланса. Изгледайте целия клип по долу :)


Следва продължение

<a href="http://www.youtube.com/v/YOgYc9IsZj8" target="_blank">http://www.youtube.com/v/YOgYc9IsZj8</a>

 

Статията е написана с образователна цел и не се препоръчва да се прави каквото и да е от прочетеното по горе. Каскадите са особено опасни и заниманията със стънт може да причинят както щети по мотора така и по самите вас. Сайта не носи отговорност за повреди причинени в следствие на прочетеното!