ВЪПРОСИ ЗА СТЪНТ

ВИЖ ФОРУМА

За всякакви въпроси свързани с мотоциклетизма и стънта. Регистрирайте се във форума.

e-mail:stuntbulgaria@abv.bg

За клуба

Мото Клуб Стънт България приема поръчки и заявки за провеждане и организиране на професионални стънт шоута и всякакви събития свързани със стънт . Ние имаме изградени шоу програми, те се изпълняват от нашите професионални спортисти, който ще ви представят уникално преживяване. За повече информация и обсъждане условията за организиране на събитие се свържете с нас на:

КЛУБ СТЪНТ БЪЛГАРИЯ

Клуб "стънтБългария" предлага изпълнение на каскади с пистови мотоциклети. http://stuntbulgaria.com

STUNTBULGARIA

Много мотористи през зимата искат да покарат, но липсата на гуми за сняг ги спира. За най-големите ентусиасти това не е проблем, защото могат да си направят гуми с шипове. За шипове се използват болтове и широки шайби. За задната гума са необходими приблизително 260 болта това е минимума. За предната около 190 с по -малко от това няма постоянно сцепление . Първо се пробива гумата с бургия ( с по малък диаметър от болта), след което се поставят болтовете, като се слагат шайби и от двете страни. За гумите които аз направих използвах болтове 5мм и бургия 3мм. Може да се направи и с 6мм болтове. Важното е да се предвидят двойно шайби и да са по широки от обикновенните (намират се във всеки магазин за крепежни елементи. За задната гума използвах болт с размер 5х30мм. В последствие се оказа че са прекалено дълги и ги скъсих с флекса ;) . Не препоръчвам да се използват по дълги от 25мм,защото се изкривяват . Сега много от вас ще си зададат въпроса - какво да направя за да не изпуска около болтовете?. Обикновено разликата в диаметъра на отвора направен с бургията и самия болт е достатъчна ,за да няма теч на въздух. А ако случайно изпусне от някъде използвайте спрей за гуми, той ще уплътни теча ( продава се във повечето бензиностанции ). А при възможност още при поставянето на болтовете може да се сложи лепило за гуми. Аз направих предната гума без лепило а задната със лепило за лепене на гуми и в двата случая налягането се задържаше няколко дни. По същия начин могат да се направят и гуми за велосипед като в случая може да се използват самонарезни винтове и така отпада нуждата от гайки ( все пак велосипеда е доста лек и не е нужно да се утежнява гумата). Такива гуми могат да се използват на лед или на добре утъпкан сняг, върху мек сняг не се получава, защото болтовете достигат асфалта и се пързалят върху него.

Вижте и темата във форума тук

автор: С. Стефанов

TANDEM STUNT

група във Фейсбук

FAIR MOTO GALERY

STUNT INTERNATIONAL BG

Стънт Проекти

За сайта

След като реших през 2008 година, да направя Honda CBR 929RR за стънт се сблъсках с много трудности и най-вече липса на информация на български език.За това реших да създам този сайт, който да е в помощ на желаещите да практикуват мото стънт. Да могат да намерят информация за стънта на родния си език. Надявам се сайта да е полезен на всички.

Стефан Стефанов

SUBSCRIBE